Resultat

Håkanssons Welshar

Jaktprovsresultat för Sonic

 

Många Welshar ställs ut i ringen och det finns många vackra hundar där ute. Tyvärr är det få som prövar om Welshen fortfarande har de grundläggande jaktegenskaperna kvar. Vi anser att även om en Welsh har svårt att konkurrera på ett jaktprov med en jaktavlad cocker eller springer är det av vikt att man prövar om welshen fortfarande har kvar dessa egenskaper samt att den med dagens exteriör kan utföra ett gott arbete.Av den anledningen har vi gått kurser och försökt få kunskap om hur man tränar för jakt med spaniel, med målsättningen att meritera Sonic. Här nedanför ser ni hur långt vi nått.

 

130901, Nybörjarprov B

Ej Godkänd

Domare: Yvonne Schwermer-Herngren

 

130901, Nybörjarprov B

Godkänd

Domare: Torbjörn Augustinsson

 

 

130831, Nybörjarprov A

Ej Godkänd

Domare: Suzi Sundberg

 

130727, Vattenprov, SSRK Västra

 

Godkänd

Domare: Olle Johannisson

Väl dags för start så var Sonic heltänd, nu visste han att det gick att gå i snabbt och alla andra hade ju fått jobba. Sonic markerade bra, gick i klockrent och simmar spikrakt mot anden och husse stöttar upp med ut-kommando då Sonic tvekar på riktningen. Det här går ju bra tänkte husse, men 4 meter innan anden ser Sonic en vit och fin näckros till vänster och byter riktning. Nu var det dags för husse att visa att vi även kunde dirigering (något som var tveksamt), lite insatser av husse och Sonic får vittring och tar anden suveränt. Full fart hemåt, upp på land och husse jobbar bättre så vi går direkt mot husse och över den magiska linjen 5 meter upp på land. Sonic levererar anden på ett acceptabelt sätt till husse. Därmed hade Sonic fått godkänt på Vattenprovet.

 

 

130727, Nybörjarprov Vatten, SSRK Västra

 

Godkänd

Domare: Olle Johannisson

Husse och Sonic fick belöning för sitt slit. Provdagen började lite skakigt med nybörjarprovet, där Sonic tyckte det var nytt med en hal bergskant i strandkanten och tog lite tid på sig att gå i. Spikrakt ut till anden och spikrakt hem. Väl i strandkanten var vi tvugna att byta grepp och här visades husses nerver, när husse uppträdde lite annorlunda och Sonic blev lite orolig, men efter lite (mycket) extra kommandon från husse överger Sonic inte anden utan tar ett nytt snyggt grepp och levererar till Husse.