Sonic

Håkanssons Welshar

SE (U)UCH DK CH(U) Heddychlon Eclipse Sonic

"Sonic"

Född 16 februari 2012

Far: SE U(U)CH Queensett´s The King "Domino"

Mor: SE U(U)CH SE VCH Pelydryns Enya "Enya"

 

Vår Sonic kommer från Kennel Heddychlon i Eggby strax utanför Axvall och är halvbror med Blixten.

 

När vi fick reda på att Enya skulle få en fjärde kull tog vi kontakt med Kennel Heddychlon och meddelade att vi var intresserade av en hane. Eftersom hon inte ens var parad när vi tingade en valp så var väntan extra lång.

 

Sent på kvällen den 16 februari fick vi ett SMS från Gittan med en bild på en nyfödd liten hane med en "svamp" på ryggen. Mattes första spontana kommentar var "honom ska vi ha". Så småningom kom det bilder på ytterligare 2 hanar och en tik.

 

När valparna var 6 veckor gamla var vi på besök. Så bedårande söta de var allihop. Emil fastnade för lilla Ewa Estelle eftersom hon låg och sov den mesta tiden. Hanarna var det mer fart på och tänderna var sylvassa, vilket inte alltid är så kul för en kille på 4,5 år. När vi skulle åka hem hade vi bestämt oss för att hanen med "svampen" skulle bli vår Heddychlon Eclipse Sonic.

 

När det var dags att hämta hem Sonic fick Blixten och Shadow också följa med till Kennel Heddychlon så att Enya kunde se vilka hundar han skulle dela hus med. Som vanligt hade Blixten svårt att motstå det andra könet och fick ett antal utskällningar och nafs av mamma Enya, syster Astrid samt systerdotter Clara. Hemfärden gick jättebra och lille Sonic sov nästan hela vägen undantaget en kisspaus då och då.

 

Väl hemma fann Sonic sig snabbt till rätta. Han lärde sig snabbt vart han skulle gå när han behövde gå ut och blev väldigt snabbt rumsren. De olyckor som skedde var när vi inte uppfattade tillräckligt snabbt att han behövde gå ut.

 

Sonic är en underbar, go och kelen kille med full fart när det gäller och däremellan slappnar han av oberoende av vad som händer runt omkring. Skor och allt annat man kan bära ut i trädgården är en stor passion och det är jättekul att leka med storebror Blixten.