Om oss

Håkanssons Welshar

Vilka är vi?

 

Vi heter Torbjörn och Kristina Håkansson och bor i Gårdstånga, strax utanför Lund, med våra två pojkar Oliver och Emil samt hundarna Blixten, Sonic och Chess.

 

Vi skaffade vår första Welsh, tiken Trigger Shadow, år 2000. 2009 kom hanen Heddychlon Blixten in i familjen och 2012 var det dags för Blixtens lillebror Heddychlon Eclipse Sonic att bli del av familjen. Under våren 2015 parades Sonic med Welford's Covent Garden och i juli 2015 föddes 6 små valpar, 2 hanar och 4 tikar. En av hanarna, Covent Garden's Chess flyttade in hos oss.

 

Våra hundar är underbara familjehundar som vill följa med på allt som familjen ska hitta på. Blixten och Sonic älskar utställning och båda har blivit utställningschampions. Sonic tränar även mycket jakt med husse och är godkänd på vattenprov och nybörjarprov B. Vad lille Chess gillar att göra återstår att se, men som 9 veckors valp älskar han att apportera och tugga på ben.

 

Vi har ett stort intresse av Welshen som ras samt avel, jakt och exteriör. Kristina har suttit med i rasklubbens (WSSK) styrelse som suppleant ett år. Torbjörn är förnuvarande WSSKs ordförande och jaktansvarig, tidigare har han varit kassör och suppleant. Torbjörn är sedan i år även ledamot i Svenska Spaniel och Retrieverklubbens (SSRK) huvudstyrelse där han är kassör och sekreterare. Lokalt så jobbar Torbjörn med SSRKs jaktprov i Södra avdelningen.