I minne

Håkanssons Welshar

Trigger Shadow

"Shadow"

Född 9 juni 2000

Död 28 september 2014

Far: Trigger Red Pepper "Toffee"

Mor: KBHV-96 Trigger Doxy "Kajsa"

 

 

Den 8 augusti 2000 fick Shadow komma hem till oss och då började vi fotografera hennes framfart. Det finns fina bilder i hennes fotoalbum.

 

Livet har inte enbart varit lätt för lillan. Vid tre månaders ålder bröt hon benet och fick opereras 3 gånger innan skadan var reparerad. Tack vare den duktiga ortopeden Karin på Malmö Djursjukhus blev hon helt återställd.

 

Shadow var en väldigt pigg och glad hund som gärna kom och gav matte en puss och kram då och då. Husse däremot är bara till för att leka eller träna med, det spelar ingen roll att husse vill gosa med Shadow, hon ska bara leka.

 

Med Shadow testade vid på agitlity, utställningar, viltspår och även lite apportering. Shadow var dock inte en utställningshund, hon gillade inte alls att springa vänstervarv i ringen varför vi slutade med det relativt snabbt. Viltspår gillade hon, men efter ett nyår i ung ålder blev hon kraftigt skott berörd och vi gick aldrig vidare till öppen klass. Då våra egna två benta kom in i livet blev det mest skogspromender, bad i sjön och allmänt myss för Shadow, något som hon var helt nöjd med.

 

Shadows största merit var Godkänd anlagsklass i Viltspår den 27/4-2002.

 

Den 28 september 2014 drabbades Shadow troligen av en hjärnblödning och hon blev förlamad i den bakre delen av kroppen. Vi fann det då bäst att låta henne vandra vidare.