I helgen har Chess varit på utställning i Roskilde. Han var jätteduktig i ringen båda dagarna och vi är så stolta över honom!

Dag 1:
Domare: Hanne Laine Jensen, Danmark
Resultat:
1:a junior med excellent och CK, BH3.

Kritik:
Maskulin passende langstrakt, udmærket markafstand, balanceret hoved med edel stærk skalle, lavt ansatte velbåret øre, let stop, langt næseparti med passende læbge flylde, korrekt bid, elegant hals, en anelse hals hud, flydende overlinie, godt kryds, smukt båret hale, normal vinklet front, rummelig brystkasse, stabil lænd, stærk velvinklet bagpart, prima ben stammer og poter, bevæger sig med godt af spark og tilstrækkelig stabil i fronten, smuk farve og pels.

Dag 2:
Domare: Mikael Tranholm, Danmark
Resultat:
1:a junior med excellent, CK och kvalificerad till Cruft's 2017, BH2 med reserv cert.

Kritik:
9,5 mdr. gl. af exc. kvalitet - maskulint velmejslet hoved - godt udtryk - fine vinbladsformede ører - god hals - en anelse fremskudt skulder - ønsker mere forbryst - gode benstammer - gode kropsproportioner - ønsker en tanke bredere brystkasse - stærk ryg og god overlinie - godt kryds og god haleansætning - velvinklet knæ og hase - bevæger sig jordvindende med godt fraspark - bevæger sig med god stil.

IMG_20160501_165653

Chess 4 månader = 12,9 kg!

Lille Chess börjar bli stor och fick i helgen uppleva sin första snö. Det var riktigt spännande när det hamnade vitt pulver på gräsmattan och ännu mer spännande när det blev ett tjockt lager kramsnö. Dock var det inte riktigt lika roligt dagen efter när allt blivit till is ?20151122_112855

I helgen var vi i Stockholm. Lördagen spenderades på WSSK Club Show bland 130 anmälda welshar. Det var underbart att se så många röd-vita samlade på samma ställe. Blixten och Sonic ställdes i championatklassen, totalt var det 11 champion hanar. Ingen av dem blev placerad men de fick rättvisande kritik och vi hade en trevlig dag bland welshar,  vänner och bekanta.

På söndagen var det avelskonferans som behandlade glaukom och PLD hos welshen, Berit Wallin Håkansson höll en väldigt intressant föreläsning.

Även om helgen var väldigt trevlig och bjöd på trevligt umgänge och intressant föreläsning så var det underbart att komma hem till lille Chess igen ❤

IMG_20151018_212957

I dag har vi passat på att uppdatera Sonics ögonstatus, vi har således varit hos veterinären och ögonlyst honom. Resultatet blev som förväntat u.a. vilket känns riktigt bra nu när han har lämnat efter sig så underbara valpar.

20150923_144353

Blixten har från början tyckt att Chess är en intressant liten krabat som kan vara ganska vild ibland. Pappa Sonic däremot tyckte nästan hela första veckan att Chess kunde lämas tillbaka.

Det går dock framåt! Nu får Chess ligga bredvid pappa Sonic och tugga på ben. Dessutom händer det allt oftare att alla 3 hundarna springer runt och leker ?

Att Chess brås på sin pappa Sonic råder det ingen tvekan om. I dag när jag passade på att göra några enkla övningar med de två stora använde jag för ovanlighetens skull vår metallapport. Blixten är inte särdeles förtjust i denna apport och för dagen så ville han inte plocka upp dem, så jag fick avbryta övningen. Döm om min förvåning när Chess helt plötsligt går fram och plockar upp metallapporten som jag slarvigt lämnat kvar på golvet på vardagsrummet.

Det vara bara till att jobba hem den till husse, ett glatt "Chess" och berömmande ord så kom han glatt in med den till husse. Vad kan man säga, det bådar gott än så länge nu ska bara husse förvalta det vi har i Chess. Men just nu ska jag bara njuta av min underbara valp, som äntligen lagt sig för att sova.


20150917_201746

Nu har Chess varit hos oss i en vecka. Han är en helt underbar liten kille som älskar att vara med oss och sin pappa och farbror. I början var pappa Sonic och farbror Blixten inte särskilt förtjusta i honom, men idag leker de för fullt ?.

Chess är nyfiken på allt som är nytt och tyckte det var väldigt spännande att utforska miljön utanför trädgården. Det var först lite skrämmande med bilar och asfalt, men nu är det inga problem. Han går fint i sin lilla Rukka sele och när vi kommit ut till grönområdet får han springa lös och håller sig då nära oss.

Hemma har han lärt sig sitta fint och söka kontakt, speciellt innan mat, och detta gör han även när vi är ute. Om vi stannar så sätter han sig ner och söker kontakt. Han är helt underbar ❤❤❤

 

Den gamla hemsidan uppdaterades allt för sällan och mycket har hänt mellan uppdateringarna. Vi har därför påbörjat arbetet med en ny layout på hemsidan där vi tar med en del av det gamla och förhoppningsvis även får med lite nytt. Ett försök görs även med att få den anpassad till de nya plattformarna, dvs. paddor och smarta telefoner.

Med hopp om lite tätare uppdateringar i framtiden.